5 najboljih društvenih igara

Odličan način za provođenje slobodnog vremena sa svojom decom svakako su društvene igre! Ko ih ne voli? Svakako su odličan izbor ako imate problema s kupovinom poklona jer će se sigurno radovati kako deca tako i odrasli. Na tržištu postoji širok spektar društvenih igara, od klasičnih do novijih ili moderniziranih. Izuzetno je važno da se deca rano upoznaju s njima, jer podstiču razmišljanje i uglavnom nisu zahtevne. S unapred određenim pravilima, traže od deteta odabir potrebne taktike, brze reakcije i tako razvijaju svoje vijuge i koncentraciju. Vremenom igre postaju takmičenje i uz pomoć njih uče nositi se s porazom i kontrolisati svoj bes.

Ovde su 5 najboljih društvenih igara prema našem izboru, koje možete pronaći u našoj online prodavnici:

Čoveče ne ljuti se je klasična legendarana igra za 2 do 4 igrača, pri čemu moraju figurice svoje izabrane boje odvesti do pobede. To je igra iz otroštva skoraj vsakega, zato verujem, da se bo prav vsak znova razveselil. Zmagovalec je tisti, ki mu prvi uspe postaviti sve četiri figure na cilj.

Šah je ena od najstarijih igara za dva igrača, čiji je cilj matiranje protivničkog kralja. Sigurno je svako od nas pogledao seriju o genijalnoj šahistkinji, “The Queen’s Gambit”, i nakon poslednje epizode krenuo u potragu za kupovinom šaha. Sama igra uključuje ogroman broj mogućih poteza, kombinacija i donošenje važnih odluka. Važnu ulogu ima i pamćenje, na koje se igrači oslanjaju tražeći kvalitetnu igru.

Master Logic je izuzetna igra logike i koncentracije za dva igrača, koja stavlja na test igračevu logičku sposobnost. Igrač mora u najviše devet pokušaja otkriti protivnikovu izmišljenu kombinaciju boja i tajno je zapisivati uz pomoć tragova.

Mikado je stara japanska igra koja zahteva veštinu, koncentraciju i strpljenje od igrača. Igrači uzimaju jedan po jedan od 41 drvene štapice, pri čemu ne smeju pomeriti ostale. Boje na štapicama određuju vrednost odnosno broj bodova koji se na kraju igre sabiraju i određuju pobednika.

Četiri v redu je strateška igra za dva igrača, prilično jednostavna, ali puna izazova. Onaj ko prvi uspe postaviti kuglice svoje boje u red (horizontalno, vertikalno ili dijagonalno) pobeđuje u igri. Igra podstiče dete na logičko razmišljanje, a roditelje vraća u detinjstvo!

“Nismo znali da stvaramo uspomene, samo smo znali da se lepo zabavljamo.”

Medvedek Pu